Triskel Blog

Onze Nervus Vagus: Informatiesnelweg tussen ons brein en buik.

Steeds vaker hoor je over de Nervus Vagus, onze tiende hersenzenuw of ook wel de zwervende zenuw genoemd. En vooral wordt er van alles geschreven over hoe deze zenuw kunt activeren of juist kunt beschermen tegen overprikkeling. En daar kan ik mij in deze tijd van alles bij voorstellen want overprikkeling . Maar hoe doe je dat? Nou, dat ga…
Lees verder ›

Aanraking als medicijn, massage bij depressie

Een depressie is meer dan de mentale symptomen zoals somberheid, angst, verdriet of neerslachtigheid. Het is ook een lijfziekte en dat vraagt ook zijn aandacht.
Lees verder ›

Overstijg jezelf door te Focussen

Soms vindt je iets ongelooflijk moeilijk maar je weet dat het goed voor je is. Door te focussen op iets wat je zo graag wilt doen , heb je de moed om jouw grenzen te verleggen. Je stapt uit jouw comfortzone en zo overstijg je jezelf.
Lees verder ›

2022, preventief gezond

In deze Coronatijd is het super belangrijk om zelf aan jouw gezondheid te werken. Per januari 2022 heeft de Gemeente Nunspeet een Leefstijlloket geopend waar jij samen met de zorgprofessionals ervoor kunt zorgen dat jij gezond en fit blijft.
Lees verder ›

Overstijg jezelf met jouw Adem!

Vorige keer heb ik het gehad over de Iceman Wim Hof en de 3 belangrijkste pijlers hierin. Deze keer neem ik je mee in de Ademhaling en hoe belangrijk deze eigenlijk is en tegelijkertijd kinderlijk eenvoudig.
Lees verder ›

Overstijg jezelf door Koudetraining!

Maak de Iceman of vrouw in jezelf wen voel dat je meer energie krijgt, minder stress, wat gewicht kwijt raakt en met 3 eenvoudige tools werkt aan een betere gezondheid.
Lees verder ›

Tinnitus, niet alleen een (H)oorprobleem

Tinnitus of oorsuizen komt vaker voor dan je denkt en niet alleen ouderen treft het maar ook veel jongeren worden ermee geconfronteerd. Tinnitus is een piep, fluittoon , gebrom of ander geluid dat je constant of met tussenpozen hoort zonder dat dit geluid buiten het hoofd aanwezig is.
Lees verder ›

Op jacht naar Lichtpuntjes in crisistijd!

Is het nu tijd voor Preventieve Gezondheidszorg? Gaan we het straks allemaal anders doen? Het nieuwe normaal is een goede gezondheid voor ons allemaal en dat vraagt van ons dat we eigen verantwoordelijkheid dragen, keuzes maken die ons gelukkig en gezond maken voor een fijn leven. De holistische therapeut helpt jou hierbij om samen naar…
Lees verder ›

Loslaten in Liefde en Vertrouwen. Je moet het maar durven!

In mijn praktijk passeren deze woorden regelmatig de revue in de thema's en patronen waar mijn cliënten vaak mee worstelen.We kijken dan samen hoe het in het leven van mijn cliënt is gekomen en of het nog er in past.
Lees verder ›

Het kan...Leven zonder angst!

Pippi Langkous - niet de minste- heeft ooit de uitspraak gedaan: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan". Met een paar rake woorden slaat het beroemde geesteskind van Astrid Lindgren de spijker met ferme tik op de kop.
Lees verder ›

Ja, zo ben ik nu eenmaal!

Ja, zo ben ik nu eenmaal ! zeggen mijn cliënten vaak alsof het een voldongen feit is waarmee ze moeten leren leven. Ze zijn verrast als ze voelen dat je dingen die zijn aangeleerd ook weer kunnen worden afgeleerd en dat geeft zo'n enorme vrijheid.
Lees verder ›

Vertrouwen en Zelfvertrouwen

Kortgeleden vroeg ik aan mijn cliënten waar ik een blog over zou kunnen schrijven. Ik schrijf het liefst over iets wat dicht bij mijn cliënten ligt. Het onderwerp "Vertrouwen en Zelfvertrouwen" leek mij een goede keuze om eens te belichten en iets over te schrijven.
Lees verder ›

TIJD voor jezelf...moet je zelf maken

Ieder jaar beloven we onszelf zo rond de jaarwisseling dat we het komende jaar meer tijd voor onszelf willen maken. Bij de meesten sneuvelt dit voornemen voordat de eerste maand voorbij is.
Lees verder ›

Heb JIJ Relatieproblemen?

Nee, ik bedoel niet problemen in de relatie met jouw partner. Waar ik op doel is de relatie die jij hebt met eten. Is die nog wel helemaal toppie of vindt je het lastig om helemaal trouw te blijven aan biologische voeding?
Lees verder ›

Suikerverslaving...de bittere nasmaak van zoet.

Wat houden we toch van lekker zoet. Het werkt soms gewoon verslavend. Ongemerkt eet je het zoveelste koekje op omdat je er zo lekker bij voelt. En dat is precies wat suiker doet, het is gewoon verslavend...en lekker!
Lees verder ›

Massagetherapie en voeding...een mooi stel samen!

Massagetherapie en voeding is zo'n mooie combinatie die een perfecte match vormen! De ze twee zijn de pijlers waar ik mij op wil focussen dit jaar. Bewustworden van je patronen, gedrag en valkuilen geeft veel inzichten en met voeding kijken we samen naar wat je echt voedt en wat jij kunt verteren. En dat is zoveel meer dan alleen…
Lees verder ›

Vergeving .....Bevrijding

Vergeving....Bevrijding. Wat kan het je allemaal aan positieve gevoelens brengen als je iemand die jou wat heeft aangedaan kan vergeven. En wat is vergeving precies?
Lees verder ›

BEWEGING ZET ALLES IN BEWEGING!

Je geeft jouw gezondheid echt een boost met een half uur wandelen per dag! Je gezondheid verbetert echt en je vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Je humeur en geheugen veranderen zelfs in positieve zin. Dus, kom in beweging!!
Lees verder ›

AANRAKEN MAG!

Nationale Massagedag, 24 juni 2017 en op deze dag staat massage en aanraking centraal en zullen masseurs en massagetherapeuten hun deuren openen om iedereen kennis te laten maken met aanraken.
Lees verder ›

VOETREFLEXZONEMASSAGE

Met beide benen op de grond leven en staan heeft soms heel wat voeten in de aarde!! Tegenwoordig zijn we vooral veel bezig met denken. Dit hebben we ook nodig in ons werk. Het leven is als je het vergelijkt met vroeger complexer geworden. We moeten meer ons hoofd erbij houden. Overdag komen er veel prikkels binnen en moeten we moeite doen…
Lees verder ›

Adem jezelf vrij!!

Je ademhaling gaat vanzelf, onbewust en je hoeft er niets voor te doen. Het is ook het enige systeem in je lijf dat we bewust kunnen regelen.
Lees verder ›

Rouw is Rauw

De Rauwe kanten van Rouw!
Lees verder ›

STRESS??? MASSAGETHERAPIE, VOEDING EN BEWEGING!!

Mensen die voor Massagetherapie kiezen, willen kijken naar hun klacht/ thema en ook een stuk ontspanning ervaren. Als Massagetherapeut kijk ik verder dan alleen de klacht waarmee je komt en tijdens het intake-gesprek komt ook het voedingspatroon ter sprake. En daar wil ik het in deze blog met je over hebben. De vragen die ik daarbij stel…
Lees verder ›

Holistisch ...en dan?????

Veel van mijn clienten komen bij mij en kijken dan nog eens naar het praktijkbord wat in mijn tuin staat. Holistische Massage en Lichaamsbewustzijn staat erop gedrukt. Maar wat is nu dat Holistische vragen ze zich af? Ik zoek dan naar simpele antwoorden die de lading dekken van dit woord zoals 'de kop en de romp' horen bij elkaar en…
Lees verder ›