Heb JIJ relatieproblemen?

Nee, nee ik bedoel niet problemen in de relatie met jouw partner. Waar ik op doel is de relatie die jij hebt met eten. Hoe is het daarmee? Zitten jullie nog op 1 lijn?

Welkom op mijn blog die dit keer gaat over onze relatie met...voeding. Hoe kan je trouw blijven aan voeding die gezond voor je is en af en toe iets te eten waar je niet van af kunt blijven maar wat ongezonder is. Is dit echt erg en krijg je hier relatieproblemen van?

In mijn begeleiding van mensen die graag willen weten hoe ze zo gezond en vitaal kunnen blijven is dit soms een dilemma. Ook voor jou? Blijf jij trouw aan gezonde voeding? Of ga je regelmatig vreemd omdat je in een zwak moment hebt laten verleiden door dat knappe, zoete tussendoortje? Sta je zelf steeds te flirten met die zachte slagroomsoes of laat je je helemaal gaan bij die romige, chocoladekleurige Magnum?

Nou, troost je want je bent echt niet de enige die weleens buiten de biologische wei graast en het er van neemt. Veel mensen met jou vinden het gewoon moeilijk om voluit voor hun biologische, gezonde relatie te gaan en hieraan trouw te blijven. We rijden allemaal wel eens een scheve schaats. Dus af en toe vreemdgaan mag best....met eten dan hé! Iedereen heeft zo z'n eigen quilty pleasure dus ga gerust eens op de versiertoer met dat lekkere taartje uit de bakkerij. Niets aan de hand zolang het maar geen wekelijkse kost wordt.

 

De gouden regel

Natuurlijk is gezond, biologisch eten het gezondst voor je lijf en de verstandigste keuze maar maak ook wat ruimte voor wat je gewoon lekker vindt en geniet bewust van het glaasje wijn of het borrelhapje. Een gouden regel is; Eet 80 % gezond, bewust en 20% eet je gewoon wat je lekker vindt en meestal ook wat ongezonder is. Geniet er bewust van en plan dan weer een date met biologisch. Als je op de biologische toer gaat dan hou je van jezelf en draag je ook het dierenwelzijn en het milieu een warm hart toe. Nou, als daar je hart niet sneller van gaat kloppen...;)

Begeleiding en voedingsadvies in mijn praktijk

Vaak is het moeilijk om een goede balans te vinden in wat gezond voor je is en wat vooral lekker is maar vaak ook wat ongezonder. Er ligt van alles in de supermarkten, de keuze is enorm en er liggen allerlei verleidingen op de loer op de supermarktroute. Je ziet misschien door de bomen het bos niet meer en weet niet zo goed waar nu mee te beginnen.

Nou, om het je makkelijk te maken in het maken van goede keuzes .... Maak een afspraak, bel of mail naar mij en ik help je graag bij het maken van je keuzes. Dat scheelt een hoop relatiestress!