Massagetherapie en voeding...een mooi stel samen!

Welkom op mijn eerste blog weer van dit jaar. Fijn dat je op mijn site bent en mijn blog leest. Ik hoop dat je ze met plezier leest en de informatie belangrijk voor je is.

Met deze blog wil ik je graag meenemen in de plannen die ik heb voor dit jaar en waarop ik mij wil focussen om jou nog beter te kunnen helpen voor een vitaal, gezond en gelukkig leven.

Twee pijlers: Massagetherapie en Voeding.

Massagetherapie blijft voor mij de eerste pijler waar je met aandacht stilstaat bij jezelf en luistert wat jouw lijf jou duidelijk wil maken door de klacht waarmee je komt. Dat kan bijvoorbeeld spanning, onrust, irritatie of angst zijn. Of je hebt moeite met jouw grenzen aangeven of je voelt je helemaal opgebrand. Als je hier echt naar kan luisteren dan krijg je inzicht in jezelf en heb je de keus om hier wat mee te doen. Je groeit hiervan als persoon, het verrijkt je.

Als je voor het eerst bij mij komt dan bespreken we tijdens de intake ook het hoofdstuk Voeding, spijsvertering want ook deze antwoorden vertellen mij iets over jou ! Hoe verteer je geestelijke voeding bijvoorbeeld als je veel stress ervaart dan krijg je soms geen hap meer door de keel en hoe verteer je jouw ontbijt letterlijk van mond tot kont. Veel cliënten gingen beter in hun vel zitten als ze niet meer uit pakjes en zakjes gingen koken of als ze in tijden van stress juist beter op hun voeding gingen letten. Ze waren dan beter bestand tegen de stress en voelden zich minder snel vermoeid. Dus.....ja hoe kan het ook anders.... 

Voeding is voor mij de tweede pijler waar ik de aandacht op wil vestigen.

Voeding zie ik als een goede partner naast Massagetherapie. Ze vormen een perfect stel samen en voeden en vullen elkaar echt goed aan is mijn idee. En wat goede voeding is dat is ook een mooie vraag want de ene keer lees je via internet dat de superfoods super zijn en in een ander bericht wordt dit weer tegengesproken. 

Mijn inspiratiebron.

Een tijd terug ben ik voor het eerst naar een lezing van Rineke Dijkinga geweest. Zij is orthomoleculair voedingstherapeut die al veel cliënten heeft geholpen hun klachten op te lossen met gezonde voeding en soms met ondersteuning van voedingssupplementen. Zij geeft aan wat volgens haar gezonde voeding is waar je lijf goed op kan lopen zoals een auto die de goede benzine krijgt. Wat mij bij haar opviel was dat ze de voorkeur geeft aan biologisch geteelde voeding, onbewerkt, gebruik van kruiden en specerijen en weer zelf baas in de keuken te worden zodat je weet wat je eet. Met respect voor Moeder Natuur door met haar samen te werken en zo voor een gezond lijf en een gezonde Aarde te zorgen. Zij heeft net als ik een aantal jaren een eigen moestuin waar ze haar groente en fruit uit oogst waarbij ze ook de bij een warm hart toedraagt. Deze vrouw inspireerde mij om Voeding ook belangrijk te maken in mijn praktijk en dus in de boeken te duiken hoe het allemaal werkt.

 Ondanks dat we leven in een land met overvloed aan voeding hebben we steeds vaker te maken met een tekort aan voedingsstoffen of beschermende stoffen en rijst het aantal chronisch zieken de pan uit.

Een mooi citaat heeft zij;

De mens heeft het web des levens niet geschapen, hij is slechts een draadje ervan.

Alles wat hij het web aandoet, doet hij zichzelf aan.

                      ( wijsheid Cree Indianen).

Dus wat ik met deze blog eigenlijk wil zeggen is dat voeding veel meer is dan alleen maar calorieën tellen en proberen af te vallen wat we ons ieder jaar weer voornemen. Ik zie het meer als een nieuwe lifestyle waarin Massagetherapie, voeding als ook beweging een belangrijke rol spelen op weg naar een gezond, vitaal en gelukkig leven.

Ik ondersteun je hierin graag en denk aan een Afrikaans gezegde;

Als je snel wilt gaan, ga dan alleen.

Als je ver wilt gaan, ga dan samen!

Ik ontmoet je graag in mijn praktijk en hou je door mijn blogs op de hoogte .

Wil je wat meer informatie of een afspraak maken mail of bel dan naar;

Massagepraktijk Triskel, info@massagepraktijktriskel.nl of 06-12670330.