Overstijg jezelf door te Focussen!

Soms vindt je iets ongelooflijk moeilijk maar om dat je het zo graag wilt doe je het toch ondanks alle leeuwen en beren die je op jouw weg tegenkomt. Door te focussen op iets wat je echt heel graag wilt of omdat het goed voelt om hier dieper naar te kijken heb je de moed om je grenzen te verleggen. Je stapt uit jouw comfortzone .Je overstijgt hiermee jezelf!

Dapperder, moediger, met meer zelfvertrouwen.......Maak gebruik van jouw mindset.

Je hebt vast wel eens gehoord van Emile Ratelband, Tsjakka is zijn veelgehoorde kreet. Hij laat mensen over hete kolen lopen om ze meer te laten geloven in zichzelf. Het ziet er heel druk uit, de adrenaline giert door de groep en als ze het gedaan hebben volgt de ontlading, ze hebben het geflikt. Ze dachten dat ze het niet zouden kunnen maar door te denken dat het wel kan en door door te blijven ademen flikken ze het. Het groepsgevoel van Wij kunnen het is even heel groot. Het geeft de deelnemers zelfvertrouwen, ze zijn tot meer in staat en dat geeft een heerlijk gevoel van eigenwaarde.

Je Focus of mindset gebruiken is dan ook de derde pijler waar Wim Hof o.a. ook gebruik van maakt. Niet door over vuur te lopen maar door een ijsbad te nemen. Bij beide heren maak je gebruik van de adem en door te focussen, je gedachtenkracht is het eigenlijk.

Als je iets echt wilt dan kun je het.

Ga maar eens terug in je gedachten naar iets wat je heel graag wilde en je had er alles voor over. En het lukte je.

Hoe ging dat dan?

Bij iets wat je heel graag wilt daar zet je alles voor aan de kant. Je gelooft er heilig in en ziet het al voor je in gedachten hoe het zal gaan en het er uiteindelijk uit zal zien. Dat is eigenlijk de kern van de kracht van je focus. Je gaat er helemaal voor, vergt het uiterste van je krachten, zet alles op alles en staat op scherp. 

Dan gebeuren er de mooiste dingen. Probeer het maar eens uit.

Bij de Wim Hof methode maak je ook gebruik van jouw adem, jouw focus om de kou van het ijsbad aan te kunnen. De adrenaline giert door je lijf maar je houdt het vol. Als je dan uit het ijsbad stapt dan geeft dat een kick, een enorme boost aan jouw zelfvertrouwen en positieve energie. Je hebt jezelf overtroffen.

Daarna voel je je heel vredig, tevreden met jezelf .