VOETREFLEXZONEMASSAGE

Met beide benen op de grond leven heeft soms heel wat voeten in de aarde!!

Ons werk; Minder met de handen, meer in ons hoofd.

Tegenwoordig zijn we vooral veel bezig met denken en leven we steeds meer vanuit ons hoofd. Dat hebben we ook nodig in ons werk. Het leven is als je het vergelijkt met vroeger complexer geworden. We moeten ons hoofd er meer bij houden.Overdag komen er steeds meer prikkels binnen en moeten we moeite doen om ons hoofd even rust te geven en leeg te maken.

Voeten?? Heb ik die?

De voeten lijken soms mijlenver weg te zijn van ons hoofd. We voelen ze vaak geeneens en toch brengen diezelfde voeten ons van A naar B. Ze geven ons richting, beweging en we staan op deze onderdanen.

Vooral mensen die veel in hun hoofd leven, vinden het heel ontspannend om met bewuste aandacht bij hun voeten te zijn. Zó voelen ze letterlijk dat ze meer zijn dan alleen hun hoofd. Wanneer ze de voeten echt gaan voelen dan gaat hun ademhaling vaak ook naar beneden en ademen ze meer vanuit de buik. Dit geeft rust en ontspanning in hun hoofd. Een cliënt vertelde eens dat hij letterlijk weer bodem onder de voeten ging voelen en daarmee weer stabiliteit. Ik sta er weer! riep hij bijna verbaast uit.

Vergelijk jezelf met een boom!

Je kunt jezelf eigenlijk wel vergelijken met een boom waarbij de wortels je voeten zijn, de stam is dan je romp, de takken zijn je armen en de kruin is je hoofd. Als de wortels van de boom goed geworteld zijn en diep en breed vertakt zijn dan blijft zo'n boom wel staan bij een beetje storm. Ook als de kruin van die boom behoorlijk zwaar is. En zo is het eigenlijk ook bij jou. Als jij met beide voeten goed in de aarde staat en geworteld bent dan kun je wel wat stress hebben ook als je een zware kruin (lees, zwaar hoofd) hebt. 

Hoe zorg ik ervoor dat ik goed wortel?

Die vraag krijg ik regelmatig. Hoe zorg ik ervoor dat ik goed geworteld blijf? En hier is natuurlijk geen pasklaar antwoord voor want iedereen is anders.

Zelf vind ik het fijn om lekker met mijn handen in de grond te wroeten in mijn bloemen- en moestuin. Of ik ga bewust even zitten en met mijn aandacht naar mijn ademhaling. Regelmatig laat ik mij masseren of onderga een voetreflexzonemassage en zo zijn er nog talloze manieren om bewust uit je hoofd te gaan en meer je bewust te worden van heel je lijf. Voel maar wat er bij jou past om je te ontspannen.

Voetreflexzonemassage.

Met een voetreflexzonemassage behandel ik het hele lijf eigenlijk want de reflexzones op de voeten corresponderen met bepaalde gebieden, spiergroepen of organen van het lijf. Gevoeligheden die we daarbij tegenkomen zijn aanwijzingen dat het in dat bepaalde gebied of orgaan ook gevoelig is of dat het minder stroomt. Er is wat onbalans zeg maar zonder dat er meteen iets ernstigs aan de hand hoeft te zijn overigens.

De basis, daar gaat het om !!

De voeten zijn de basis en als de basis goed is dan komt de rest bijna als vanzelf. Al heeft het proces van bewust worden van jouw lijf soms heel wat voeten in aarde. Het heeft tijd nodig om weer in balans te komen, stil te staan, nieuwe keuzes maken en dan langzaamaan weer op goede voet met jezelf komen. 

Als jij ook het gevoel hebt dat je alleen maar vanuit je hoofd leeft of snel overprikkelt bent of veel stress ervaart dan is wellicht een voetreflexzonemassage een mooi kado aan jezelf.

Maak dan een afspraak via de mail of bel mij; info@massagepraktijktriskel.nl of 06-12670330