Over MIJ.

In mijn praktijk geef ik Lichaamsgerichte Massagetherapie waarin opnieuw leren luisteren naar jezelf centraal staat. Ik maak daarvoor gebruik van Massage, oefeningen, ademwerk, focussen. 

Als dochter van de boswachter ben ik geboren met het bos om mij heen en dat voelt nog steeds als thuiskomen als ik na een drukke werkdag mijn wandelschoenen aantrek en een wandeling door het bos maak. De psyche van mensen intrigeerde mij van jongs af aan want "Wat maakt je tot wat je bent"? stelde ik mij vaak de vraag. Later begreep ik dat de natuur ook een mooie spiegel kan zijn hoe je je leven leeft. Met mijn eigen levensvragen begon ik bij HOLOS Academie te Utrecht de opleiding tot Holistisch Massagetherapeut waar ik begon te begrijpen dat een klacht veel meer is dan een pijnlijke schouder of zeurende rugpijn. De aanraking voelde als helend en ik begreep dat het lichaam nooit liegt en dat het letterlijk laat zien hoe je je voelt. Door het Lichaamswerk worden kwetsbare stukken in jezelf die je eigenlijk verborgen wilt houden aan het licht gebracht en krijg je inzicht waarom je dit verborgen wilt houden.

Mij bewust te worden van mijn pijnpunten, mijn valkuilen en mijn kwaliteiten is een hobbelig pad waarbij ik soms struikel en weer opkrabbel en leer, veel leer over hoe ik het best naar mijzelf kan blijven luisteren en mag zijn wie ik wil zijn.

Wat verder in mijn leven kwam ik in aanraking met Orthomoleculaire Voedingsleer en kreeg ik handvatten om de juiste voeding te eten om vitaal en gezond te blijven. Voeding is veel meer dan iets in je mond stoppen en opeten. Moeilijke kwesties kunnen ook zwaar op de maag liggen kwam ik achter en daar moet je vaak lang op kauwen.

Om nog meer verdieping in het Lichaamswerk te brengen volgde ik de opleiding tot Ademcoach. Voor mij viel in één keer alles samen. Als ik mijzelf als Boom voorstelde dan was dit een tak die door mocht groeien. In al zijn eenvoud ontdekte ik de kracht van de adem . De spreekwoorden over ademen spiegelen de manier waarop je leeft.

Met al mijn ervaring en kennis help ik je graag op weg om weer te voelen waar jij blij van wordt, wat je wil doen in je leven en of je jouw passie durft te volgen. Weer ervaren dat je jouw eigen weg mag lopen en dat  groeipijn je de kracht geeft om weer Ja tegen jezelf te zeggen. Gelukkig hoef je dit niet allemaal alleen te doen en loop ik graag een stukje met je mee op jouw pad.

In mijn praktijk mag je op adem komen, stilstaan, ademhalen en luisteren naar de signalen die je lijf afgeeft. En dat kan enorm opluchten.

Studie en opleiding

  • Opleiding voor Massagetherapie ( 4-jarige HBO-opleiding) Holos, Utrecht.
  • Medisch- en Psychosociale Basiskennis
  • en verdere trainingen/ opleidingen voor verdieping van mijn vakgebied

NB; Kijk voor NIEUWTJES EN MIJN BLOGS onder de kop Nieuws!