Visie

Ons lichaam bevat een schat aan informatie over wat we meedragen van onze (voor) ouders, hoe we op de wereld komen, onze ervaringen en trauma's die we oplopen tijdens ons leven en wat we eigenlijk nodig hebben.

Door ons drukke bestaan leven we vaak via onze gewoonten, emoties en vaste patronen ons leven. We raken vaak steeds verder af van wie we écht zijn, hoe we het meest tot ons recht komen. Via signalen laat ons lijf regelmatig van zich horen maar vaak is er meer voor nodig om echt naar ons lijf te gaan luisteren.

Je zit misschien al een tijdje niet lekker in je vel, piekert veel en slaapt slecht. Je bent niet meer tevreden met hoe het nu gaat maar weet niet hoe het anders kan. Soms zet een grote gebeurtenis of trauma je hele leven op de kop. Je merkt dat je letterlijk krom loopt van de zorgen die je je maakt of je hebt jouw buik vol van alle dingen die jij schijnbaar op moet lossen. Je voelt de pijn in je maag als iets spannend voor je is. Jouw lijf geeft letterlijk weer hoe je je psychisch voelt en andersom, ze beïnvloeden elkaar. 

Tijdens de Massage of Ademwerk  nodig ik je uit om stil te staan en te ervaren hoe het NU met je is zonder het meteen te willen veranderen. Dan pas kun je waarnemen en maak je echt contact met wat er is. Door de ademruimte die dat geeft, heel je al. Of ik neem je mee naar buiten om weer wat dichter bij je eigen natuur te komen en je de spanning eruit loopt.

Heling is een proces wat gericht is op herstel van de verstoorde harmonie. Dit is een proces wat je uiteindelijk zelf doet, het is iets wat je toe kunt laten en niet iets wat een ander je kan geven.

Zo is het in mijn beleving ook met Voeding. Als je niet lekker in je vel zit is het juist belangrijk dat je de juiste dingen eet om je lijf echt te voeden en goed voor jezelf te zorgen. Dan zul je merken dat je bijvoorbeeld de stress in je lijf veel beter kunt hanteren.