Welke massage?

Iedere keer stem ik mij af op wat jij op dit moment nodig hebt.

Klassieke massage.

Bij een klassieke massage richt ik mij op jouw spieren, bindweefsel, gewrichten en lymfevatenstelsel. Door strijkingen, knedingen en intermitterend drukken wordt er invloed uitgeoefend op de stroming in ons lichaam.Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kunnen voedingsstoffen beter worden opgenomen. Ook verklevingen van weefsels worden ten opzichte van elkaar opgelost, spieren gaan hierdoor soepeler werken. Zenuwen worden op een zachte manier geprikkeld.

Haptische massage.

Haptische massage komt voort uit de haptonomie en betekent "de wijze van aanraken". Bij de haptische massage ervaar je door het langzaam (laten) bewegen van lichaamsdelen hoe je lichaam daar voelt. Hou je veel controle of kun je een ander laten sturen? Door de aanraking maak je bewust contact met je lichaamsenergie en herkennen van gevoelens. Door de langzame aandachtige massage geef ik je de uitnodiging om alle gevoelens of blokkades te voelen zonder veroordeling, zonder verandering te willen. Zo ga je beseffen dat alles is zoals het behoort te zijn; precies goed.Door acceptatie van alle gevoelens die zich aandienen, verdwijnt het krampachtige vasthouden en kan de energie weer vrij stromen.

Zijn met wat er is wordt zo jouw lijfspreuk!

Voetreflexzonemassage.

In de voeten weerspiegelt zich ons hele lijf. De conditie van onze voeten reflecteert onze algehele conditie. Verschillende klachten of mogelijke thema's die in ons leven spelen zijn op de corresponderende zones op de voet terug te vinden. Door deze zones te masseren, aan te raken, verandert er iets; je wordt je bewust. Dan kunnen we samen kijken wat dit duidelijk wil maken en hierin zal ik je ondersteunen. Door massage wordt alles ( aan) geraakt wat binnen in je leeft. Op deze manier komt de dieperliggende oorzaak van je klacht of thema voor het voetlicht.

Kan je helemaal jezelf zijn in jouw lijf?

Door deze bewustwording herstel je het zelfgenezend vermogen in jezelf.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte manier van aanraken waarbij ik je lichaam op een natuurlijke, wiegende en speelse manier in beweging breng. De pulsbeweging is afwisselend van klein en dan weer groot en stroomt als golfjes door je lichaam! Je ligt hierbij gekleed op de tafel. Pulsen brengt je als vanzelf meer in je lichaam en nodigt je uit om te ervaren hoe het met je lichaam is en wat er in je leeft. Daarnaast laat het pulsen je voelen waar het in je lichaam wat minder stroomt en worden deze stagnaties uitgenodigd mee te bewegen. Ik nodig je uit om samen te onderzoeken wat deze stagnaties je te vertellen hebben. Op deze manier ga je je meer thuis voelen in je lichaam.

Bindweefselmassage

Onze huid bestaat uit verschillende lagen waaronder het onderhuids bindweefsel. Zones van de huid hebben een relatie met organen, spieren en gedeelten van ons skelet. Door de huid in verschillende richtingen te rollen, nodig ik je uit om te ervaren wat er onderhuids bij je speelt. Je kunt voelen hoe je in je vel zit of je wordt je bewust van een nog onbewust thema wat een rol speelt in jouw leven.

Polariteitsmassage

Tijdens deze massage nodig ik je uit om je bewust te worden van jouw levensenergie. Deze levensenergie stroomt als een onzichtbaar circulatiesysteem door je lichaam. Je hebt zeven hoofdchakra's binnen dit energiesysteem en dit zijn de centra van levenskracht. Ieder chakra heeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke functie, periode van leven, zintuig, kleur en geluid. Als een chakra uit balans is dan heeft dit gevolgen voor de andere chakra's en invloed op je levensenergie. Ik nodig je uit om jouw innerlijke kracht te ervaren.

Focussen

Focussen kun je zien als echt bij jezelf op visite gaan en oprecht te luisteren naar wat jouw lichaam je wil vertellen. Je maakt contact met het 'iets' in je lijf, je beschrijft het en vraagt wat het nodig heeft. Zo geef je jezelf richting van binnenuit en het kan je helpen om duidelijk te krijgen wat er nu speelt in je leven. Vaak ontstaat er ruimte, misschien zelfs een gevoel van ontspanning en opluchting. Jouw lijf voelt zich misschien echt gehoord en van hieruit mag je weer nieuwe keuzes maken en stappen nemen. Op deze manier blijft je lijf geen vage kennis maar wordt het een dierbare vriend (in) van je.

Bodyreading

Bodyreading is vergelijkbaar met focussen, met dit verschil dat de therapeut "van buiten af" de lichamelijke structuur waarneemt en deze spiegelend weergeeft. Iedere structuur heeft zijn eigen karakteristieke blokkades in het lichaam opgeslagen.

Familieopstellingen en Massage

Familieopstellingen is een door Bert Hellinger ontwikkelde methodiek.

De mens staat niet op zichzelf en is onderdeel van een groter geheel ( familie, werk, cultuur en continent) en wordt daardoor beinvloed. Op celniveau slaan we niet alleen onze eigen onverwerkte trauma's op maar vinden we ook programmeringen en trauma's van onze (voor-) ouders. De basis van klachten, angsten, gedrag en onze patronen ligt veelal binnen ons familiesysteem. Door weer contact te maken met de eigen voorgeschiedenis kun je inzicht krijgen in de problematiek die je met je meedraagt.

Het familiesysteem zegt; "Als ieder lid van de familie de plek heeft die hij hoort te hebben en de energie vrij kan stromen binnen het systeem dan is er rust, orde en een gevoel van thuiskomen bij alle leden van de familie ". Hierbij gaat het om de laag van de ziel, niet om hoe het letterlijk is ( geweest).

Belangrijke vragen zijn;

- Hoe zijn wij in dit leven welkom geheten?

- Wat en waar is jouw plek?

- Hoe neem jij jouw plek in?

- Wat blokkeert jou en waarom kan je jouw doelen niet realiseren?

- Hoe hebben onze wortels ( ouders en voorouders) invloed op ons functioneren ( Fysiek en geestelijk)?

Door het familiesysteem te combineren met lichaamsgerichte therapie - massage - kom je sneller tot de kern van jouw probleem en kun je doelgerichter een inzicht krijgen en andere keuzes maken.