Adem jezelf vrij!!

 Je ademhaling gaat vanzelf, onbewust en je hoeft er niets voor te doen. Het is ook het enige systeem in je lijf dat we bewust kunnen regelen.

Met je ademhaling heb je het vermogen om het leven (O2) in je op te nemen en het onbruikbare (CO2) weer los te laten. Door de lucht zijn we ook allemaal met elkaar verbonden want we ademen dezelfde lucht in als onze vriend, als onze vijand alsook de planten en de dieren.

Hoe diep wil jij je verbinden met anderen? Hoeveel (adem-) ruimte neem jezelf in en hoeveel ruimte geef je anderen?

Expressie

We gebruiken onze ademhaling ook om onszelf te uiten zoals met spreken, kreunen, steunen, zingen en geven zo onze gevoelens en stemming weer. Kijk maar eens naar het verschil tussen een stem die diep vanuit je buik komt of de stem die je hoort als er een brok in je keel zit. Je ademhaling ( jouw longen) en je hart hebben ook een verbinding met elkaar. Om ruimte te geven aan je hartenwens heb je de expressie nodig om er uiting aan te geven, het op te eisen en om het te communiceren.

Hoeveel ruimte ervaar jij voor jouw Hartenwens?

Adem en Massagetherapie

Tijdens mijn Massagetherapiesessies vraag ik vaak aan mijn cliënten bewust stil te staan bij hun ademhaling en te ervaren wat ze voelen. Vragen hierbij zijn bijvoorbeeld; Waar voel je je ademhaling? Hoe is het ritme? Verandert je ademhaling nu je zo bewust erop gaat letten? Gaat het sneller, moeilijker, dieper? Soms houden ze zelfs de adem in en stopt deze even. Ze zijn zo geconcentreerd en luisteren met ingehouden adem.

Jouw ademhaling laat zien hoe je op dit moment in het leven staat.

Stress en de invloed op jouw ademhaling.

Bij stress adem je vaak hoog, bovenin je borstkas. Je leeft vooral vanuit je hoofd en je praat met snelheid waarin nauwelijks tijd en ruimte is voor een adempauze. Je denkt vooral aan alles wat nog moet maar voelt nauwelijks dat je lijf het niet meer bij kan benen.

Als je stressgerelateerde klachten herkent zoals hyperventilatie, astma, hoofdpijn, slaapproblemen, concentratieproblemen en chronische vermoeidheid dan kun je eens op je ademhaling letten.

Massagetherapie helpt!!

Bij Massagetherapie zul je ervaren als je je ademhaling bewust verandert en verdiept, wat echte ademruimte en vrijheid werkelijk voor je betekent!

Laat je de adem niet benemen, voel de verademing als je echt het leven inademt.

Adem in met volle teugen!!

Bel voor een afspraak ; 06-12670330 of mail naar info@massagepraktijktriskel.nl